fbpx

Hvad er Curly Girl metoden?

Har du problemer med dit hår eller er det bare kruset, ustyrligt eller klasket? 

Med få regler kan du få sundt, kontrollerbart og lækkert hår.

 

Curly Girl skaberen, Lorraine Massey, har skabt denne metode for at skåne og passe bedre på alle de lækre krøller, der findes rundt omkring.

 

Helt enkelt går det ud på, at man fjerner så meget af alt det, der tynger og udtørrer ens krøller.

Lorraine Massey, som er frisør og har arbejdet med krøller i mange år, undersøgte hvad der skete, hvis man droppede shampooen med sulfater, rensede håret for naturlige fedstoffer og droppede silikonen, som forsegler håret med en kunstig blød hinde, og derimod gav håret masser af kærlighed, i form af fugt og pleje. Resultatet heraf var at håret blev sundere, mere glansfuldt og krøllerne blev nemmere at håndtere.

Lorraine står bag den form for hårvask, der bliver kaldt co-wash, som er en forkortelse af “conditioner only wash”.[/vc_column_text][vc_column_text]Hvorfor skal jeg bruge Curly Girl metoden?

Denne metode hjælper med at genskabe hårets naturlige balance og fugt. Når man fjerner sulfat- og silikoneholdige produkter, undgår man kruset, tørt og frizzy hår. Når håret kommer i balance, vil det falde ind i sin naturlige tekstur, som fremmer krøller, og håret vil blive mere glansfuldt at se på.

Du skal undgå følgende:

 • Sulfater som pirmær er i hårshampoo (du kan til nød bruge sulfatfri shampoo, også kaldt low-poo shampoo)
 • Silikone (da det lægger sig som en falsk hinde omkring hårstrået)
 • Udtørrende alkohol (da det på sigt udtørrer håret)
 • Mineralolie (det er kunstigt olie, som kun kan vaskes ud med sulfat)
 • Voks (da det kun kan vaskes ud med sulfat shampoo)
 • Varme (hvis du bruger diffuser, skal du benytte den laveste eller middel varme, da den høje temperatur slider på håret)
 • At børste og kamme tørt hår (håret vil være mere frizzy samt at det slider ekstra på håret, som får det til at knække)

 

 

Undgå sulfater

De fleste shampooer indeholder sulfater. Du har sikkert set dem på ingredienslisten som f.eks. Sodium Laureth Sulfat (SLES), Sodium Lauryl Sulfat (SLS) og Ammonium Laureth Sulfate (ALS).

Sulfat er en sæbeingrediens, som renser håret. Desværre fjerner sulfaterne også de naturlige olier fra hår og hovedbund. Håret mister derfor sin glans og bliver i stedet tørt og kruset, da det er meget tørt fra naturens side.

For at få håret til at virke sundt og stærkt bruger mange masser af balsam og stylingprodukter, som desværre ofte indeholder silikone for at frembringe det lækre look til håret.

Undgå silikone

Silikone lægger sig som en kunstig hinde omkring håret og hovedbunden, og lukker derfor håret inde, så dette ikke kan optage fugt. Samtidig kan du kun vaske silikone ud ved hjælp af sulfat, og da disse ikke er gode for vores hårbalance og for miljøet, skal dette undgås helt.

Ingredienser, som ender på -one, -cone eller -xane, som f.eks. dimethicone, er silikone. Dog findes der vandopløselig silikone, hvortil der vil stå PEG foran silikonen. Produkter, som indeholder disse, kan godt benyttes på metoden.

Undgå udtørrende alkohol

De udtørrende alkoholler hedder ofte “alkohol” “alkohol denat”, “ethanol” eller “methanol”, og disse skal undgås da de udtørrer håret for fugt.

 

 

De vigtigste ting, som du skal bruge, er følgende:

 • Cleaner (vaskebalsam eller low-poo shampoo)
 • Plejebalsam
 • Hårmaske

 

Evt. køb

 • Stylingprodukt(er)
 • Bredtandet kam
 • Bomulds t-shirt eller mikrofiber håndklæde

Husk du her på www.curlyhair.dk roligt kan shoppe de produkter, som du skal bruge til Curly Girl metoden, uden at læse alle ingredienslisterne igennem, da vi har gjort dette for dig.


The Curly Girl Handbook

Lorraine Massey fortæller som Curly Girl metoden.